Preizkusite naraven tip tekstilnega materiala, ki je popolnoma ekološko pridelan.
O bambusu

Bambus je najhitreje rastoča rastlina. Pri rasti ne potrebuje umetnih gnojil in pesticidov. Pridelava je popolnoma naravna. Raste »sam od sebe«, hitro in brez nevarnosti škodljivcev. Bambusovo vlakno pride iz narave in se na koncu popolnoma povrne v naravo.

Bambusova oblačila so 100% biorazgradljiva, brez nastajanja stranskih produktov, ki vplivajo na onesnaženost narave. Bambus je edini proizvod v naravi, ki je popolnoma ekološko pridelan.

»Poimenovan je kot naraven, zelen, okolju prijazen nov tip tekstilnega materiala 21. stoletja.«

Pletivo iz bambusa odlikuje mnogo izjemnih lastnosti. Deluje zračno in hladno, ima antibakterijske lastnosti, absorbcijske lastnosti (vpijanje vlage), izolacijske lastnosti, antialergijske lastnosti, mehak otip, odbija UV žarke, se hitro suši, naraven lesk, ...

Zaradi svojevrstne mikrostrukture ima zelo dobro sposobnost absorbiranja – vpijanja in prevajanja vlage. Oblačila iz bambusnih vlaken zelo hitro absorbirajo in izhlapijo človeški znoj. Raziskave kažejo, da pletivo iz bambusa absorbira 60% več vlage kot bombaž.

Dajejo prijeten občutek hlajenja in udobja v vročini ter občutek toplote v hladnem, deluje kot termoregulator.

Bambusno vlakno ima naravne antibakterijske lastnosti, ki jih pletivo zadrži tudi po več pranjih. Pomaga zmanjšati bakterije, ki se zadržujejo na oblačilu in povzročajo neprijeten vonj. Raziskave so pokazale, da bambus vsebuje edinstveno antibakterijo imenovano »Bamboo Kun«, ki je prisotna tudi v bambus pletivu. Testi so pokazali, da več kot 70% bakterij na bambus pletivu ne preživi.

Bambus pletivo je zelo mehko in je primerno za nošnjo tik na kožo. Vlakno je naravno gladko in okroglo brez ostrih robov, ki bi dražila kožo. Vlakno je antialergijsko in zmanjšuje težnjo k alergijam.

Ker bambus pletivo odvaja vlago – znoj od telesa, ima efekt hlajenja, vsebuje antibakterije in preprečuje neprijeten vonj je primeren za športne aktivnosti. Telesu pusti, da diha.

Slovenski proizvajalec ga proizvaja po ISO 14001 standardu. Material je označen z Eko tex standardom 100, kar pomeni da pletivo odgovarja evropskim ekološkim standardom, ne vsebuje škodljivih snovi in ne ogroža človeškega zdravja in okolja. Bambusovo pletivo je enostavno za vzdrževanje.


Zakaj bambus namesto bombaža?

Gojenje bombaža je eden največjih onesnaževalcev narave. Ko bombaž obdelujejo se v zrak in prst izločajo škodljive substance. Intenzivna uporaba strupenih insekticidov in drugih kemikalij ima škodljive posledice na zdravje in slabo vpliva na okolje. Poleg vseh škodljivih snovi, ki jih bombaž absorbira med pridelavo, sledi še predelava bombaža do pletiva. V procesu predelave bombažnih vlaken se potroši veliko kemikalij, ki so škodljive za naravo in kožo. Vse te snovi kljub pranju iz pletiva ne izginejo. Ohranijo se v lepih oblačilih in se vztrajno ter počasi preko kože absorbirajo v telo.

Perilo bambus v uporabi OGLEJ SI GALERIJO
Zadnji dodani izdelki VSTOP V TRGOVINO

Kontakt: 041 233 513,   Splošni pogoji